Telemarksbarometeret logo

En kald vår gir færre syklende

Sykkelteller ved Porsgrunn stasjon
FOTO: Dag Jenssen

En kald vår og forsommer gjør det mindre fristende å bruke sykkelen. Sykkeltallene for Grenland fram til og med juni viser at sykkelen har vært mindre i bruk så langt i 2015 enn samme periode i 2014.

Antallet syklister blir telt flere steder i Grenland. Tallene for perioden fram til og med juni viser at det har vært færre syklister sålangt i 2015 i forhold til samme periode i fjor.  Årsaken er nok mest sannsynlig den kjølige våren og forsommeren dette året.

Sykkeltellingene pågår kontunerlig året rundt ved Statens vegevesen sine faste tellepunkt. Materialet viser at antallet helårssyklister, de som legger om til piggdekk på sykkelen og sykler året rundt uansett vær og føre, holder seg ganske stabilt. Og april 2015 har faktisk flere syklister enn fjoråret. Det er først når vi kommer til mai-juni at antallet syklister ikke er like mange som i fjor.

April var varmere enn normalt, men kjøligere enn fjorårets april. Og med en våt og kald mai uten en dag over 20 grader i Sør-Norge kan det se ut som om dette blir for kjølig for de syklistene som normalt finner fram sykkelen på denne tida.

Kilde: Statens vegvesen, TV2.no/Storm

Direktevalg