Telemarksbarometeret logo

Folkevekst 1.kvartal


FOTO: Colourbox

Telemark hadde en folkevekst 1.kvartal på 33 personer. Med et fødselsunderskudd på 55 og innenlands flyttetap på 79, er økningen et resultat av nettoinnvandring på 167.

Av kommunene i Telemark hadde 9 kommuner økning i folketallet, mens 9 kommuner hadde nedgang i folketallet 1.kvartal. Fyresdal hadde størst relativ økning med 0.9 prosent (12 personer) og Notodden med 0.5 prosent (62 personer). Størst relativ nedgang hadde Sauherad med 0.8 prosent (35 personer) og Tinn med 0.5 prosent (33 personer). Skien hadde en økning på 0.1 prosent (57 personer), mens Porsgrunn hadde en tilsvarende nedgang (41 personer).

Oslo hadde med den største folkeveksten og det største fødselsoverskuddet i landet. Folketallet i Oslo økte med 0,39 prosent i 1. kvartal, tett fulgt av Akershus som økte folketallet med 0,37 prosent. Deretter følger Sør-Trøndelag og Østfold. Møre og Romsdal var det eneste fylket som hadde nedgang i folketallet. Det største fødselsunderskuddet hadde Hedmark med 200 flere døde enn fødte. Alle fylkene, bortsett fra Vest-Agder og Møre og Romsdal, hadde nettoinnflytting i 1. kvartal. Akershus hadde den høyeste innflyttingen totalt.

Kilde : SSB

Direktevalg